P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

Een wedstrijd, die niet lang in het geheugen van de toeschouwers zal blijven. Beide ploegen waren vanmiddag onmachtig de score te openen, zodat het 0-0 bleef.

Verslag Hans Stofkooper, foto's Annemiek van Dillen

Het begon nog wel voortvarend voor Capelle, want in de eerste tien minuten kreeg Marvin van der Made twee goede kansen De eerste ging na een vrije trap over het doel en de tweede was veel groter, maar keeper Lars Molenaar redde met de rechtervoet. Ook Joshua Kasselskreeg later nog een kans, maar schoot hoog over. Na één minuut of twintig kwam DUNO beter in het spel en veroverde met goede combinaties het middenveld. Er waren een paar schotpogingen, maar die waren alle veel te zacht. Het eerste echte schot van Samed Öztoparkwerd in de 33e minuut gekeerd door keeper Marc van Splunter. Het enige verder noemenswaardige moment kwam er in de 43e minuut. Een schot van Marvin van der Made werd van richting veranderd, maar belandde op de paal. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat de rust een 0-0 stand kende.

Na de rust was er weinig verandering
en DUNO bleef de baas op het middenveld. Een vrije trap van Eric Jansen ging net naast en in de 57e minuut schoot Marlon Slabbekoorn nog voorlangs het doel. Even later was balverlies bijna fataal, maar Marc van Splunter, die aanvankelijk ver voor zijn doel stond, redde snel teruglopend het dreigend gevaar. In de 65eminuut een kans voor DUNO spits Arthur Gatsjatrian, maar zijn intikker verdween net naast de paal. Vier minuten later weer een kans voor Marlon Slabbekoorn, die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden. Daarna weer een kans voor DUNO via invaller Maurits de Baar , maar de bal ging over en naast. In de 77e minuut greep trainer Ralph Kalkman in en wisselde 3 spelers, waarvan Jeffrey Rijsdijk nog twee keer kon uithalen. De eerste keer schoot hij na een corner net naast het doel en in de 6e minuut van de extra tijd miste een vrije trap tot slot ook het vijandelijke doel. Slotconclusie was, dat er voor beide ploegen niet meer had ingezeten dan een 0-0 eindstand. Daar waren de bezoekers uiteindelijk tevreden mee, terwijl het voor Capelle gezien de ambities teleurstellend was.

De uitstekend leidende scheidsrechter Gerbert Stegeman deelde slechts één gele kaart uit en die was voor Samed Öztoprak van DUNO.

Capelle: Marc van Splunter, Marciano Pape, Sander Fischer, Wesley Pollemans, Bram van Eijk, Lars Bosscha, Joshua Kassels (78 Ismaïl Yildirim), Eric Jansen (78 Jeffrey Rijsdijk), Marlon Slabbekoorn (78 Jelle Pollemans), Marvin van der Made (62 Joseph Gonçalves), Olaf van der Sande.