Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Telinevoimistelija Maisa Kuusikko historialliseen tulokseen, ovi avautui neliottelufinaaliin
30.10.2022

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) voimisteli upeasti Liverpoolin maailmanmestaruuskilpailuissa neliottelupisteikseen 51,231 ja sijoittui tuloksellaan sijalle 29. Suorituksellaan Maisa nappasi itselleen paikan neliottelufinaaliin. Joukkuetuloksella 149,930 pistettä Suomen naiset ylsivät sijalle 16.

”Olen melko tyytyväinen, että sain ehjän neliottelun. Aika paljon jäi vielä parannettavaa, esimerkiksi nojapuilla sarja oli melkoista punnerrusta. Olen kuitenkin tyytyväinen kisaan ja jäi joukkuekisasta tosi hyvä fiilis. Itselläni parhaiden meni permanto, jolta nappasin uudet ennätyspisteet”, kertoi Maisa Kuusikko hymyillen. Finaalipaikka varmistui vasta myöhään illalla, joten haastatteluhetkestä lopullista sijoitusta saatiin jännittää vielä muutama tunti.

Naiset aloittivat kilpailunsa hypystä, joka polkaisi kisan hyvin käyntiin. Komeimmat pisteet voimisteli Maisa Kuusikko napaten ensimmäisellä hypyllään pisteet 13,233. Myös Kaia Tanskasen (Jyväskylän Voimistelijat) ylsi hypyllään tasan 13,000 pisteeseen.  Ada Hautalan (Oulun Pyrintö) hypyssä voltin pyöritys jäi hieman vajaaksi ja alastulossa nähtiin suuri korjausaskel, pisteet 12,733. Sani Mäkelä (HIFK Gymnastics) joutui rannevaivan vuoksi helpottamaan hyppynsä ja Tsukahara suorin vartaloin antoi pisteet 12,166.

Nojapuilla suorittaminen oli tasaista, sekä Ada että Kaia nappasivat pisteet 12,500. Maisa voimisteli vaikean sarjansa läpi, vaikka sarjan alussa Tkatchev-irrotus tuli hieman lähelle aisaa aiheuttaen haasteita seuraavaan liikkeeseen, aisanvaihtoon Pak-voltilla. Maisa nappasi vaikealla sarjallaan pisteet 12,866. Sanilla oli nojapuilla hieman haasteita. Hän tippui sarjassaan, josta tuomarit rokottivat E-pisteistä kokonaisen pisteen. Sanin loppupisteet nojapuilta 11,100.

”Nojapuilla sekä neliottelussa sain tehtyä uudet ennätyspisteeni ja olen siihen todella tyytyväinen. Joukkueellamme oli hyvä yhteishenki ja energia, sain voimaa kilpailuun tiimistämme”, iloitsi Kaia Tanskanen.

Herkimmällä telineellä puomilla oli jonkin verran tuulista Suomen naisten suorituksissa. Maisa sekä Sani suorittivat sarjansa pysyvinä. Maisalle pisteet 12,066 ja Sanilla isot horjumiset näkyivät pisteissä; 10,366. Ada sekä Kaia harmillisesti tippuivat sarjoissaan, Adalle pisteet 11,566 ja Kaialle 10,700.

”Harmittaa, että tulin puomilta kerran alas. Loppusarjan sain kuitenkin hyvin kasattua. Erityisen tyytyväinen olen, kun sain pinnistettyä nojissarjan loppuun asti ja läpi ilman suuria virheitä. Sarja ei ole treeneissä kulkenut ihan niin hyvin viime aikoina. Valmistautumisessa ollut hieman haasteita, mutta joukkue on antanut voimaa ja on ollut hienoa jakaa kisa tämän joukkueen kanssa”, summasi Ada Hautala.

Permantosuoritukset olivat vapautuneenoloista ja varmaa tekemistä. Maisa voimisteli vahvalla sarjallaan korkeat pisteet 13,066. Ada ja Kaia niin ikään esittelivät lennokasta ja varmaa voimistelua. Adalle pisteet 12,900 ja Kaialle 12,800. Hieman helpommalla, mutta todella varmalla sarjalla Sani nappasi pisteet 11,733.

”Kisa oli ihan ok, mutta oli minulle melkoinen taistelu pitkän kisakauden ja siitä aiheutuneen väsymyksen vuoksi. Hampaankoloon jäi erityisesti hyppy, jossa en pystynyt ranteen kipuilun vuoksi tekemään vaikeampaa hyppyäni ollenkaan”, harmitteli Sani Mäkelä.

”Onneksi kilpailun on saanut jakaa tämän mahtavan joukkueen ja näiden naisten kanssa. Ollaan treenattu jo pitkään tällä joukkuekokoonpanolla ja he ovatkin kuin siskoja! Seuraavaksi katse kohti Pohjois-Euroopan mestaruuskisoja Jyväskylässä, joissa joukkueeseen saadaan vielä pari voimistelijaa lisää”, Sani lisäsi muiden myötäillessä.

Telinevoimistelijoiden kilpailut jatkuvat maanantaina 31.10. miesten telinevoimistelun karsinnalla Liverpoolin MM-kilpailuissa. Suomalaisista mukana ovat Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki) ja Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Naisten neliottelufinaali käydään torstaina 3. marraskuuta.