Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Pavel Titov neljänneksi hevosen finaalissa Turkin World Challenge Cupissa
09.10.2022

Pavel Titov neljänneksi hevosen finaalissa Turkin World Challenge Cupissa

Pavel Titov, Viivi Nieminen, Akseli Karsikas

Viivi Nieminen pääsi varasijalta myös hypyn finaaliin. Näin suomalaisia nähtiin tänään viiden telineen finaaleissa.

Turkin World Challenge Cupin finaaleihin selvisi kolme suomalaisvoimistelijaa: Antti Palkolan valmentamat Viivi Nieminen (Jyväskylän voimistelijat -79) ja Pavel Titov (Jyväskylän voimistelijat-79) sekä Janne Haapajoen valmentama Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö).

Suomalaisvoimistelijat ottelivat tänään viidellä telineellä: hevonen, renkaat, rekki sekä hyppy ja puomi.

Päivän ensimmäinen finaali oli miesten hevosfinaali, jossa Suomea edusti Pavel Titov. Titov nappasi finaalissa itselleen pisteitä 13,450 ja sijoittui niillä neljänneksi.

”Hyvä kisa, ehjä ja siisti sarja. Tein vain vähän helpomman alastulon. Pisteet eivät parantuneet karsinnasta mutta sijoitus nousi kolmella. Kahdet challenge cupit putkeen ja molemmissa finaaliin ja finaalista 4. sija, niin pitää olla tyytyväinen”, Pavel Titov kommentoi suoritustaan. Kesäkuussa World Challenge Cupissa Slovenian Koperissa hän sijoittui myös neljännelle sijalle hevosen finaalissa.

Akseli Karsikas kilpaili renkaiden ja rekin finaaleissa. Molemmissa hän oli sijalla kahdeksan pisteillä 11,850 (renkaat) ja 11,900 (rekki).

”Olen tyytyväinen finaalipaikoista, finaalit eivät menneet ihan putkeen mutta jääpähän vähän nälkää ensi kertaa varten”, Karsikas kommentoi.

Viivi Niemiselle jäi vain kymmenen minuuttia aikaa valmistautua, kun hän sai tiedon pääsystään hypyn finaaliin. Hypyssä hän sijoittui kuudenneksi pistein 12,500 ja puomilla sijalle seitsemän pistein 11,200.

”Kisoista jäi hyvä fiilis, pääsin varasijalta myös hyppyfinaaliin. Oli tosi positiivinen yllätys saada uusi mahdollisuus ja sain tehtyä hyvät suoritukset. Tieto finaalipaikasta tuli vain 10 minuuttia ennen kisaa. Ehdin muutaman hypyn tehdä ja menin sen jälkeen vetämään kisasuorituksen. En ehtinyt jännittämään koko aamupäivää, piti vaan heittäytyä mukaan”, Viivi Nieminen kommentoi.

”Puomilla sain sarjan läpi ehjästi. Tämä oli ensimmäinen kertani World Challenge Cupissa ja sain itselleni ison kisan fiilistä”, hän lisää.

”Hyvätasoinen kisa ja oli kovia voimistelijoita ympäri maailmaa, Aasiasta, Yhdysvalloista ja Euroopasta. World Challenge Cup on haastajien cup, jossa harjoitellaan maailmancupia varten”, kertoo valmentaja Antti Palkola.