Mindre kommuner har svært ved at finde penge til fremtidens klimatilpasninger

Skybrud kan ramme alle steder, og det rammer tilfældigt.

Men der er stor forskel på, hvor forberedt byerne er på, at mange millimeter vand rammer huse, veje og parker på kort tid.

Det forklarer seniorforsker i miljøvidenskab på Aarhus Universitet Toke Emil Panduro.

- Hovedsageligt har de store kommuner ressourcer og økonomi til at stille medarbejdere til rådighed til at lave klimatilpasninger, siger han.

Det betyder, at kommuner som Aarhus, København og Odense er ret godt i gang med forberedelserne til fremtiden, mens mindre kommuner kan have svært ved at finde plads i økonomien til at lave klimatilpasning.

Men vandet følger ikke kommunegrænserne, så derfor efterlyser Toke Emil Panduro en ting til fremtidens sikring mod vandmasserne:

- Der er behov for en koordinerende indsats, som de ellers ville have svært ved at gøre kommune og kommune imellem.

Miljøforskeren venter på en klimatilpasningslov, som skal adressere netop problemet med koordinering mellem kommunerne.

Seneste nyt

  1. Radikale: Danske instruktører skal træne soldater i Ukraine

    Danmark bør sende militære instruktører til Ukraine, så de kan træne soldater i landets hårdt pressede hær, mener Radikale Venstre.

    Det skriver Ritzau.

    - Både Frankrig, Storbritannien og Litauen taler om det, og jeg synes, det er en vigtig samtale at få startet, og at Danmark skal gå forrest i diskussionen, siger forsvarsordfører Christian Friis Bach.

    Han anerkender, at risiciene er flere, end hvis de ukrainske soldater, kunne komme til Danmark, men i Ukraine kan de blive trænet med deres eget udstyr, i deres eget terræn, og de behøver ikke bruge tid og ressourcer på at rejse fra fronten. Samtidig vil der være færre restriktioner for træningen i Ukraine, fordi den vil foregå i en krigszone.

    - Der er helt sikkert en række alvorlige emner, vi skal have talt igennem, før vi gør det, fordi danske soldaters sikkerhed er afgørende, siger Christian Friis Bach.

    - Men man må bare sige, at Ukraine står i en meget vanskelig situation, og derfor synes jeg, at vi skal se på mulighederne, fortsætter han.

  2. Korrespondent i Israel: 'Det er alt sammen dårligt nyt'

    Massevis af israelske kampvogne holder ved den sydlige grænseby, Rafah, i Gaza. (Foto: © ABIR SULTAN, Ritzau Scanpix)

    Luften mellem Israel og USA er iskold, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, har truet med at standste våbenleverancer til Israel, hvis den militære offensiv mod millionbyen Rafah fortsætter.

    Det fortæller DR's korrespondent, Steffen Kretz, som opholder sig i Israel.

    - Meldingerne fra især regeringens ministre har været alt fra frustration over vrede til at lederen i et af de højreradikale partier i koalitionen siger: ”Hamas elsker Biden” – underforstået, at Bidens udtalelser styrker Hamas i krigen mod Israel, siger han.

    Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har udtalt, at Israel vil kæmpe med "alt de har".

    - Hvis vi må stå alene, så står vi alene. Hvis det er dét, der skal til, vil vi kæmpe med fingerneglene. Men vi har meget mere end fingernegle, sagde han tidligere i dag.

    USA's udmelding får ikke Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at standse militæroperationen i Rafah. (Foto: © AMIR COHEN / POOL, Ritzau Scanpix)

    - Så alt tyder på, at Israel og den israelske regering er stålsat på at fortsætte den militære operation ind i Rafah by, hvor over én million civile palæstinensere opholder sig, siger Steffen Kretz.

    Tidligere på aftenen brød forhandlingerne mellem Israel og Hamas om en våbenhvile i Gaza sammen, så lige nu ser situationen rimelig håbløs ud, vurderer han:

    - Det er alt sammen dårligt nyt for dem, der håbede på våbenhvile, og for de civile, der opholder sig i Rafah. Forhandlingsdelegationerne fra Hamas og Israel er rejst hjem. De er for langt fra hinanden til at nå en aftale, konkluderer han.

  3. Stormy Daniels blev udspurgt af Trumps forsvarsadvokat under retssag om falsk bogføring og tys-tys-penge.

  4. Propalæstinensiske demonstranter samler sig i Folkets Park i Malmø - flere er maskeret

    En del propalæstinensiske demonstranter har netop samlet sig i Folkets Park i Malmø.

    Det er her den såkaldte "Eurovision village" ligger. Det er en slags fanzone, der er oprettet i forbindelse med Eurovision.

    Samlingen af mennesker er ikke en del af det officielle demonstrationsprogram, og flere på stedet har maskeret sig.

    Det fortæller DR's reporter på stedet Daniel Myrup. Et større politiopbud er mødt op, og flere betjente filmer mod menneskemængden.

    Trafikken omkring Folkets Park er stoppet i forbindelse med den ikke-anmeldte demonstration.

    • Foto: Daniel Myrup
    • Foto: Daniel Myrup
    1 / 2
  5. Zelenskyj fyrer vagt-chef efter attentatforsøg

    Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har afskediget chefen for den statslige vagttjeneste, UDO.

    Det skriver Reuters med henvisning til et dekret, som er blevet udstedt torsdag.

    Fyringen af UDO-lederen Serhiy Rud kommer efter, at den ukrainske sikkerhedstjeneste kunne berette om detaljerede planer om at myrde både præsident Volodymyr Zelensky og chefen for den militære efterretningstjeneste i Ukraine.

    Efter sigende havde to FSB-agenter som et led i planen infiltreret vagttjenesten, og derfor holdes UDO ansvarlig for attentatforsøget.

    Der er endnu ikke udpeget en efterfølger på posten.

  6. Det var en noget omtumlet Tonni Adamsen, der blev fanget efter Silkeborgs pokaltriumf.

  7. Oliver Sonne scorede kampens eneste mål, da Silkeborg IF slog AGF 1-0 i pokalfinalen.

  8. Europas klimapolitik er under pres. Det samme er den tyske bilindustri.

  9. Silkeborg vinder pokalfinalen over AGF med 1-0 og kan kalde sig pokalmestre for første gang siden 2001.

  10. Israelsk embedsmand: Våbenhvile-forhandlinger brudt sammen

    Forhandlingerne mellem Israel og Hamas om en våbenhvile i Gaza er ovre for nu.

    Det skriver Reuters på baggrund af en israelsk embedsmand, som fortæller, at den israelske delegation forlader Kairo, hvor forhandlingerne har foregået.

    Det betyder også, at Israel fortsætter som planlagt med militæroperationen i Rafah, siger han.

    Embedsmanden står ikke frem med navn, og det har ikke været muligt for DR at få bekræftet oplysningerne fra officielt hold.

    I løbet af ugen har forhandlere fra Israel, Hamas, Egypten, USA og Qatar forsøgt at nå frem til en våbenhvile i det krigshærgede Gaza.

  11. Propalæstinensiske aktivister smidt ud under Eurovision-generalprøve

    Flere propalæstinensiske aktivister blev i dag smidt ud af Malmø Arena under generalprøven til aftenens semifinale i sangkonkurrencen Eurovision.

    Det skriver SVT, hvis reporter var til stede under hændelsen.

    Personerne blev smidt ud af arenaen, fordi de fremviste et palæstinensisk flag, imens Eden Golan, der stiller op for Israel, var i færd med sin generalprøve.

    - Derudover forlod nogle blandt publikum deres pladser under hendes optræden for at komme tilbage, når hun var færdig, fortæller SVT-journalist Helin Pakdemir til mediet.

    Under gårsdagens øvelser var der også ballade i forbindelse med Eden Golans optræden. Her blev et palæstinensisk flag foldet ud og vist frem, men ifølge SVT er det ikke tilladt at vise flag fra ikke-deltagende lande i Malmø Arena under Eurovision. Pride-flaget er undtaget.

    En større demonstration mod Israels deltagelse er i gang i Malmø. Du kan læse mere her.

  12. TikTok vil mærke AI-genereret indhold

    Det skal fremgå tydeligt, hvis videoer og billeder er lavet med kunstig intelligens og bagefter bliver uploadet på det sociale medie TikTok.

    Sådan lyder det ifølge Reuters fra firmaet bag, som dermed tilslutter sig ambitionen, som også Meta, der står bag blandt andet Facebook og Instagram samt YouTube, har givet udtryk for.

    I praksis er det ifølge TikToks chef for tiltag, tryghed og sikkerhed, Adam Presser, teknologien Content Credentials, som med et digitalt vandmærke skal gøre det muligt at skelne virkeligt indhold fra det, der er skabt med kunstig intelligens. Det kræver imidlertid, at AI-programmer bag videoer eller billeder også bruger systemet.

  13. Gennem et kvalifikationsstævne i Ungarn har René Holten Poulsen kvalificeret sig til OL i Paris 2024.

  14. Pige fik hørelsen igen efter banebrydende operation

    En britisk pige på 16 måneder har fået hørelsen igen, efter at hun som den første er blevet behandlet med en ny og banebrydende form for genterapi.

    Det skriver BBC og avisen The Guardian.

    Da Opal Sandy blev født, var hun ude af stand til at høre på grund af auditiv neuropati, hvor det indre øre opfanger lyden korrekt, men har problemer med at sende lyden videre til hjernen. Det kan skyldes en genetisk fejl.

    Efter et kirurgisk indgreb, hvor der blev indsat et drop med en kopi af det påkrævede gen, hvilket tog 16 minutter, kan pigen nu høre næsten normalt.

    Manohar Bance, der er ørekirurg og har en ledende funktion i projektet, siger, at der er brugt årtier på forskning og forberedelser, og at operationen gik endnu bedre end ventet.

  15. Russisk ambassadør har besøgt Bornholm

    Ruslands ambassadør til Danmark, Vladimir V. Barbin, har i dag besøgt Bornholm i anledning af det, Rusland kalder Sejrsdagen.

    Det fortæller Peter Raith, der er graver på Allinge Kirkegård, til P4 Bornholm.

    Dagen markerer Nazitysklands nederlag til Sovjetunionen for 79 år siden, og på Allinge Kirkegård er der et russisk gravmonument til minde for russiske soldater.

    I sidste måned blev gravmonumentet for tredje år i træk udsat for hærværk op til Sejrsdagen, fortæller Peter Raith.

    - Men i dag forløb det ganske fredeligt. Ambassadøren og hans ledsager lagde nogle blomster og en krans og holdt et øjebliks stilhed, inden de gik igen, siger graveren.

  16. 46-årig nordmand stod bag kastrationer af mindst 20 mænd og tjente millioner på hjemmeside.

  17. Clara Tauson havde ingen problemer med at slå australske Daria Seville.

  18. Lars Løkke advarer mod israelsk landoperation i Rafah

    Den danske udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M), gentager "indtrængende" sin advarsel mod en israelsk militær landoperation i Rafah.

    Det skriver Udenrigsministeriet på det sociale medie X.

    - Samtidig skal Rafah-grænseovergangen omgående genåbnes for at sikre, nødhjælpen kan nå frem til civile. Vi opfordrer til humanitær våbenhvile og løsladelse af alle gidsler, lyder det fra udenrigsministeren.

    Mandag intensiverede Israel sine bombardementer i Rafah og opfordrede til evakuering i den østlige del af byen, ligesom militæret tog kontrol med grænseovergangen mellem Egypten og Rafah og satte en stopper for den sparsomme nødhjælp, der kom ind.

    USA's præsident, Joe Biden, truede i nat med at standse dele af våbenforsyninger til Israel, hvis landet gennemfører en invasion af Rafah.

  19. Tyrkiet kalder israelske påstande om handel for 'helt fiktive'

    Den tyrkiske handelsminister, Omer Bolat, siger torsdag, at israelske påstande om, at Tyrkiet har lempet sit handelsforbud med Israel, er "helt fiktive og har intet at gøre med virkeligheden."

    - Tyrkiets handelsforbud med Israel vil forblive på plads, indtil der opnås en permanent våbenhvile i Gaza, og humanitær hjælp når til regionen, skriver ministeren i en udtalelse på X.

    Israels udenrigsminister, Israel Katz, sagde ellers tidligere på dagen, at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, var trukket tilbage fra sin tidligere holdning og ophævet mange af de handelsrestriktioner, han havde pålagt Israel.

    - Vi står bag den beslutning, vi har truffet som regering om handel med Israel, skriver handelsminister Bolat.

    Det er knap en uge siden, at Tyrkiet meddelte, at man havde valgt at suspendere al handel med Israel på grund af dets offensiv i Gaza og henviste til "forværringen af den humanitære tragedie" i området.

  20. Du kan også selv vurderer styrkeforholdet herunder.

  21. Der er snart valg til Europa-Parlamentet. Men hvad går det egentlig ud på, og hvad betyder det for Danmark? Få overblikket her.

  22. Macklemore hylder universitetsprotesterne i ny sang og kommer med kras kritik af den amerikanske regerings håndtering af krigen mellem Israel og Hamas.

  23. Svensk politi advarer: Kriminelle rekrutterer i fitnesscentre

    Svensk politi oplever et stigende problem med, at dopingpræparater og euforiserende stoffer både opbevares og sælges i fitnesscentre.

    Det skriver SVT.

    - Vi ser, at fitnesscentret er blevet et tilholdssted for kriminelle, siger Benjamin Prom, der er leder af politiet i Norrköping.

    Fitnesscentrene er også blevet et sted, hvor kriminelle forsøger at rekruttere unge mennesker, fortæller han.

    - Det er et godt beskyttet område at henvende sig til et ungt menneske og forsøge at hverve unge til kriminalitet og problemer.

    I Danmark fanger Toldstyrelsen flere doping-stoffer end nogensinde før.

  24. FN: 80.000 er flygtet fra Rafah de seneste tre dage

    • Palæstinensere i Rafah pakker deres telte sammen og gør klar til at rykke sig endnu en gang. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)
    • I nat sagde den amerikanske præsident, Joe Biden, at han ikke vil have, at at Israel laver en invasion af Rafah. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)
    • Ifølge Biden vil USA stoppe med at sende bomber og artillerigranater, der kan blive brugt til en invasion af Rafah, hvis Israel indleder en invasion. (Foto: © -, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    80.000 palæstinensere er flygtet fra Rafah i løbet af de seneste tre dage for at søge tilflugt andre steder i Gazastriben.

    Det skriver FN's organisation for palæstinensiske flygtninge, UNRWA, på det sociale medie X.

    Det sker, efter det israelske militær i denne uge har optrappet angrebene i det sydlige Gaza og annonceret en landinvasion af Rafah.

    - Ingen steder er sikre, skriver UNRWA.

    Israel har opfordret omkring 100.000 palæstinensere i Rafah til at flytte sig til en såkaldt "humanitær zone" ved kystområdet al-Mawasi.

    Tidligere i krigen blev palæstinensere i den nordlige del af Gaza beordret til at rykke mod syd.

    Det estimeres, at flere end en million internt fordreven palæstinensere opholder sig i Rafah. En af dem er Lina Hammad, som allerede er flygtet 10 gange i løbet af krigen - hende kan du møde her.

  25. Odense godkender byggeri af Novo Nordisk-fabrik

    Medicinalvirksomheden Novo Nordisk har nu fået fri bane til at bygge en fabrik i Odense.

    Det var et næsten enigt byråd, der stemte for planerne for byggeriet. Kun Enhedslisten stemte imod.

    By og Kulturrådmand Søren Windell (K) er begejstret for beslutningen.

    - Det er nok det største, der kommer til at ske på erhvervsfronten i Odense, vel nogensinde.

    I forbindelse med planerne har der været indsigelser, blandt andet fra bekymrede borgere i Fraugde-Kærby, der bliver fabrikkens nærmeste nabo.

    Insigelserne har blandt andet gået på højden og størrelsen af byggeriet, men dem mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S), at der er taget højde for.

  26. Cyperns udenrigsminister: Første skib med nødhjælp er på vej til ny havn i Gaza

    Et skib med nødhjælp har forladt havnen i Lanarca i Cypern og har som det første sat kurs mod den nye havn i Gaza, som USA har etableret.

    Det oplyser Cyperns udenrigsminister, Constantinos Kombos, ifølge nyhedsbureauet AP.

    Det er et amerikansk skib, der er på vej med nødhjælp, som skal ind i Gaza via den nye, maritime korridor, lyder det.

    USA meddelte i går, at havnen nu er færdigbygget. Den har været undervejs siden den 8. marts, hvor den amerikanske præsident, Joe Biden, fortalte, at hans plan var at bygge en midlertidig havn, så der kan blive leveret mere nødhjælp til civile i Gaza.

  27. Lars Lilholt og AGF-spilleren Mads Emil Madsen deler et nært forhold, selvom AGF'eren i dag spiller for Silkeborgs og dermed Lilholts lokalrivaler.

  28. Motorvej ved Horsens genåbnet efter uheld

    Opdateret klokken 12.50, efter motorvejen er genåbnet.

    E45 Østjyske Motorvej fra Horsens mod Vejle er genåbnet mellem afkørslerne 56a Horsens V og 56b Horsens C, efter at have været lukket på grund af et uheld.

    Man skal fortsat forvente længere rejsetid, skriver Vejdirektoratet.

    Der er også fortsat tæt trafik ved Odense efter et uheld tidligere på dagen.

  29. Militæranalytiker Anders Puck Nielsen bed mærke i en yderst kort parade og en nuklear trussel fra Putin.

  30. Irsk universitet dropper Israel-investering efter studenterprotester

    Demonstranterne ved Trinity College har blokeret for indgangen til det bibliotek, hvor man kan se turistattraktionen Book of Kels. Det har ifølge The Guardian kostet universitetet over 2,6 millioner kroner i tabte indtægter. (Foto: © Niall Carson, Associated Press)

    I fem dage har studerende ved Trinity College i Dublin, ligesom på Københavns Universitet, slået lejr på campus for at få universitetet til at droppe sine investeringer i israelske virksomheder.

    Men nu bliver teltene pakket sammen igen, efter universitetets øverste ledelse i aftes indgik en aftale med demonstranterne, skriver The Guardian.

    - Trinity vil gennemføre et frasalg af investeringer i israelske virksomheder, der har aktiviteter i de besatte palæstinensiske områder og optræder på FN's sorte liste, lyder det i en udtalelse.

    Der er dog kun én israelsk virksomhed på universitetets leverandørliste, og den vil forblive som samarbejdspartner, indtil kontrakten udløber i marts 2025.

    I Danmark kræver demonstranterne blandt andet, at Københavns Universitet trækker sine investeringer og afslutter indkøbsaftaler med "virksomheder, som profiterer på eller er medskyldige i besættelsen af Palæstina". Det har universitetet afvist.

  31. Borgerforslag skal sikre alle ret til specialiseret behandling for senfølger efter en hjernerystelse.

  32. 'National nødsituation': Sydkorea opretter ministerium for hæve rekordlav fødselsrate

    Sydkorea er det land i verden, hvor der bliver født færrest børn per indbygger, og nu vil regeringen oprette et ministerium for at gøre noget ved landets rekordlave fødselsrate og hastigt aldrende samfund.

    - Vi vil gøre brug af alle nationale evner til at få bugt med den lave fødselsrate, som kun kan betegnes som en national nødsituation, siger Sydkoreas præsident, Yoon Suk-yeol, på et pressemøde.

    Yoon Suk-yeol siger også, at den sydkoreanske regerings forsøg på at forbedre befolkningens liv er kommet til kort, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    - Virksomhedsvækst og jobskabelse er også vigtigt, men jeg synes, det er vigtigere at prøve hårdere på at se, hvad der er ubelejligt i hver enkelt persons liv, og løse det.

    I 2023 fik en sydkoreansk kvinde i gennemsnit 0,72 børn. Her kan du læse mere om hvorfor.

  33. I anledning af Ruslands 'Sejrsdag' bliver der afholdt militærparade

    I dag er det 79 år siden, at nyheden om, at Nazityskland overgav sig, nåede Ruslands hovedstad, Moskva.

    Og traditionen tro har der igen i år været en stor militærparade på Den Røde Plads. Her var både udenlandske statsleder til stede og præsident Vladimir Putin har holdt en kort tale.

    Paraden begyndte med marchen af en bannergruppe, der bar det russiske nationalskjold tværs over Den Røde Plads i snevejr.

    Den russiske præsident, omringet af krigsveteraner og gæster, så paraden fra den centrale tribune på Den Røde Plads. Ifølge det russiske medie Tass var der over 9.000 tropper til stede under paraden

  34. Uheld på motorvejen over Fyn skaber kø

    Der er ikke bare gang i den almindelige Kristi himmelfarts-trafik i dag.

    Østjyderne valfarter også i biler og busser til København for at komme til pokalefinalen mellem Silkeborg og AGF i eftermiddag, og nu er der forsinkelser på Fyn.

    Et uheld efter frakørsel 53 Odense Vest spærrer lige nu det højre spor, så der således kun er to spor farbare i retning mod København.

    - Det giver en del ekstra kø i den i forvejen travle Kristi himmelfarts-trafik, skriver P4 Trafik på det sociale medie X.

    Ifølge Vejdirektoratet er redning på stedet, og man forventer, at trafikken kører som normalt igen omkring klokken 12.

  35. Myndighederne herhjemme slår i dag fast, at der er fundet salmonella i hakket oksekød.

  36. Død person fundet i Københavns Havn

    Dykkere har her til formiddag fundet en afdød person i vandet i Københavns Havn.

    Det oplyser vagtchef hos Københavns Politi Henrik Svejstrup til Ritzau.

    Vagtchefen siger, at politiet som udgangspunkt ikke mistænker, at der er sket noget kriminelt og arbejder nu på at få identificeret personen.

    Det er dykkere fra Hovedstadens Beredskab, der har fundet personen.

  37. Australien vil holde fast i brugen af naturgas til efter 2050 trods lovning om klimaneutralitet.

  38. Danskerne skal have tillid til, at Forsvaret kan og vil forsvare Danmark, siger general Michael Hyldgaard.

  39. Flere tusinde østjyske fodboldtilhængere drager i dag mod København, og det har givet rødglødende telefoner og fyldte indbakker hos jyske busselskaber.

  40. Efterlyst mand fundet i god behold

    Opdateret klokken 13.20 med nye oplysninger.

    Den 79-årige mand, som Nordsjællands Politi efterlyste tidligere i dag, er nu fundet.

    Det oplyser politikredsen på det sociale medie X.

    - Vi takker alle der har hjulpet med at kigge efter pågældende, skriver politiet blandt andet.

  41. Den 64-årige skuespiller langer ud efter dokumentaren på sine sociale medier og kalder den ensidig.

  42. Frederikssund skyder larmende råger: Støjen fra fuglene giver borgere hovedpine

    Rågerne i Frederikssund skal tage sig i agt for tiden.

    Selvom den kragelignende fugl er fredet i Danmark, er det lovligt at regulere bestanden, når støjen fra næbbene går ud over menneskers sundhed.

    Og ét af de steder, man skyder rågen disse måneder, er på kommunale arealer i Frederikssund.

    - Når rågerne yngler, samles de i kolonier og kommunikerer med hinanden næsten hele døgnet rundt. Støjen kan være så intens, at det giver hovedpine og manglende nattesøvn hos naboer til rågekolonierne, og dermed går støjen ud over sundheden, siger Sigurd Falck, der er naturmedarbejder i Frederikssund Kommune.

  43. Simested Å skal genoprettes for at forbedre vandkvaliteten i Limfjorden

    Et flertal i Folketinget er blevet enige om en akutpakke til forbedring af vandmiljøet på 405 millioner kroner.

    En del af pengene skal bruges til at opkøbe dambrug i området omkring Simested Å.

    Målet er at genskabe hele Simested Ådal fra sit udspring i Himmerland til dets udløb i bunden af Hjarbæk Fjord.

    - Vi forventer med det her projekt, at der ender 17 til 24 færre ton kvælstof i Limfjorden om året. Det er et vigtigt skridt for at hjælpe fjorden til at komme sig, siger SF's klimaordfører, Signe Munk.

  44. Human Rights Watch: Paramilitære angreb i Darfur er muligvis folkedrab

    Siden april 2023 har den paramilitære gruppe Rapid Support Forces (RSF) været i krig med den sudanesiske hær.

    En række angreb fra RSF kan muligvis betegnes som "folkedrab" mod ikke-arabiske etniske samfund. Det skriver menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch i en ny rapport.

    I byen El-Geneina i det vestlige Darfur er op mod 15.000 mennesker blevet dræbt, og det er dette område, der er i fokus i rapporten. Den beskriver "en etnisk udrensning af massalit-folket og andre ikke-arabiske befolkningsgrupper".

    Fra sent i april og indtil tidligt i november sidste år udførte RSF og allierede militser "et systematisk felttog for at fjerne - og herunder dræbe - etniske massalitter", lyder det.

  45. Allergicentret på Odense Universitetshospital kan nu behandle patienter, der er allergiske over for kemo- og immunterapi.

Mere fra dr.dk