Den aktuelle corona-krise har ramt virksomheder og organisationer i hele samfundet – og også i dansk idræt og dansk fodbold.

DBU har i dag meddelt, at flere end 70 medarbejdere bliver sendt hjem. De hjemsendte omfatter både administrative medarbejdere og mellemledere samt landsholdskoordinatorer og landstrænere for en række ungdomslandshold.

Allerede torsdag den 12. marts besluttede DBU’s ledelse at ’lukke dansk fodbold ned’ og suspendere alle kampe, både i bredden og i ligaerne for kvinder og herrer. Samtidigt er landskampe for både Herrelandsholdet, Kvindelandsholdet og alle ungdomslandshold blevet aflyst indtil videre i marts og april. Og for en uge siden besluttede UEFA at udskyde afviklingen af EM for herrer – EURO2020 – til næste sommer.

Med de mange aflysninger og udsættelser er mængden af opgaver markant reduceret. Samtidigt medfører de mange aflysninger og ændringer en række økonomiske tab og konsekvenser, fortæller Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU.

”Danmark er ramt af en historisk krise, der rammer både sundhedstilstanden men også økonomien i de fleste virksomheder og organisationer. Det gælder også i DBU, hvor vi mister indtægter fra landskampe, kurser og andre indtægtskilder. I DBU ønsker vi at beskytte medarbejderne og vores samlede økonomi i stedet for afskedigelser. Derfor har vi i dag besluttet at sende flere end 70 medarbejdere hjem. Det gør vi for at passe på medarbejderne, på DBU og på dansk fodbold, så vi står stærkest på den anden side af krisen,” siger han.

De flere end 70 medarbejdere er sendt hjem med virkning fra i morgen. DBU har derfor meddelt både interne og eksterne samarbejdspartnere, at der de næste måneder er en langt mindre bemanding end normalt.

DBU-direktør Jakob Jensen håber på snarlig normalisering.

”Vi håber, at den nuværende corona-krise snarest muligt er overstået, for danskernes og Danmarks skyld og for dansk fodbolds skyld. På den anden side af krisen vil vi være klar til at skabe fællesskab og begejstring med fodbold, både på og udenfor banen,” siger han.

Da UEFA meldte ud, at EURO 2020 er udskudt til sommeren 2021, blev det samtidigt understreget, at konceptet med i alt 12 værtsbyer som udgangspunkt forbliver det samme. Nu er det op til de enkelte værtsbyer at bekræfte interessen i at være værter og DBU er allerede i dialog med Københavns Kommune, Parken, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og andre vigtige samarbejdspartnere om muligheden for at afvikle EM på hjemmebane i juni 2021.

Med udsættelsen af EURO 2020 til sommeren 2021 er der dog ikke behov for samme bemanding de næste mange måneder. Derfor blev godt 30 medarbejdere i EURO 2020-sekretariatet i sidste uge opsagt som konsekvens af UEFA’s beslutning. Størstedelen af dem var ansat direkte af UEFA og alle har fået besked på, at de potentielt kan blive ansat igen på et senere tidspunkt, når København forhåbentlig skal være vært for EM i sommeren 2021, fortæller Lene Kryger, direktør for EURO 2020 i København:

”Vi har opbygget en stor bemanding til at stå for de fire kampe i EURO 2020. Med udsættelsen af det hele i et år, er der ikke behov for alle og det er derfor naturligligt, at vi må reducere bemandingen væsentligt. Vi håber, at vi skal være EM-værter næste år – og at vi så får muligheden for at sætte samme stærke hold igen,” siger hun.

Der er 10 medarbejdere tilbage i EURO 2020-sekretariatet til at sørge for det forestående arbejde med at afklare om København skal være EM-vært i juni 2021. Denne beslutning ventes afklaret i løbet af foråret.