Velkommen til Nordisk konferanse om brukermedvirkning

12.-13. mai 2022

Brukermedvirkning står sentralt i utviklingen av Nordiske helse- og velferdstjenester. God kvalitet forutsetter at disse tjenestene oppleves som nyttige for brukerne, og derfor må erfaringer og synspunkter fra brukerne tas med i utviklingen av tjenester, men også i utdanning og i forskning på feltet.

På denne nordiske konferansen skal vi skape en møteplass for å ha dialog og formidle kunnskaper om brukermedvirkning på tvers av sosial-, helse- og velferdstjenester, for eksempel, barneverntjenester, sosialtjenester, eldreomsorg, tjenester for personer med utviklingshemming eller utfordringer knyttet til rus og psykisk helse m.v. Vi ønsker velkommen til brukere/pasienter, praktikere, undervisere, studenter, forskere og politikere.

Illustrasjon: Eldbjørg Ribe

Konferansen er delt inn i tre temaer:

  • Tjenesteinnovasjon i samarbeid mellom brukere, tjenesteutøvere og forskere
  • Praksisnær forskning i samspill mellom utdanning, brukere, tjenesteutøvere og forskere
  • Brukerinvolvering i utdanning i samspill mellom utdanning, brukere, tjenesteutøvere og forskere

Innhold på konferansen:

  • Dialog mellom deltakerne
  • Korte innlegg i plenum
  • Diskusjon i grupper om ønsker og drømmer for bedre tjenester, forskning og utdanning
  • Parallelle seminarer med paper-presentasjoner fra forskere, praktikere, studenter og andre med utgangspunkt i temaene for konferansen

Vi ønsker innlegg og presentasjoner om gode erfaringer – og om utfordringer. Vi vil i fellesskap drøfte hva som kan komme ut av konferansen.

Vi ønsker også velkommen til ulike innspill under konferansen, gjerne i form av en video, en poster, et kort innlegg under ‘Speakers corner’ eller andre kreative innslag.

Vettre konferansesenter ligger ved sjøen i Asker. Her er det fint å gå tur, og deltakerne oppfordres til å benytte anledningen til ‘talking – by – walking’ før middagen på mandag.

Konferansen er godkjent som 12 timer vedlikeholdsaktivitet for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere opp mot godkjenning som klinisk spesialist, dette kan også gjelde andre yrkesgrupper.

Hvis du har spørsmål, kan du sende en e-post til: brukermedvirkning@gyro.no

Velkommen!

HUSK: Frist for abstraktinnlevering 25. januar og endelig frist for påmelding er 20 april



Finansiert av

Norges forskningsråd

FO – Fellesorganisasjonen

Centalförbundet för social arbete (CSA)

Chapar-prosjektet

Teknisk arrangør

Gyro Conference AS
Storgata 86, 2615 Lillehammer
Telefon: 61 28 73 20
E-post: brukermedvirkning@gyro.no