Enlaces accesibilidad
Gran Vía

Arrenca l'Smart City Expo: la fira internacional sobre les ciutats del futur

  • La desena edició del Smart City Expo esta dedicada a les principals innovacions per millorar les ciutats del futur
  • Puigneró reivindica ciutats verdes i connectades i assegura que Barcelona vol "liderar" la transformació digital
  • El Tomorrow Mobility World Congress debatrà el futur de la mobilitat urbana i les modalitats de transport

Per
L'Smart City Expo obre les portes al recinte firal de Gran Vía

A partir d'aquest dimarts 16 i fins al 18 de novembre se celebra a Barcelona el Smart City Expo World Congress, la fira internacional sobre les ciutats del futur i les solucions urbanes intel·ligents, que reunirà més de 400 empreses, 300 ponents i assistents de més de 100 països a la ciutat.

L'smart City Expo ha obert les portes al recinte firal de Gran Vía | Climent Sabater

Sota el lema "We are the cities we make" l'esdeveniment organitzat per Fira Barcelona, pretén fer reflexionar sobre la transformació que pateixen les metròpolis després de la pandèmia i la necessitat d'adaptar-les a les noves necessitats de la societat.

Per poder adaptar les ciutats l'exposició reunirà delegats de més de 400 ciutats de tot el món per comparar, debatre i dialogar sobre com fer unes ciutats més funcionals.

També s'abordaran temes com la intel·ligència artificial, els nous models energètics, espais verds, low carbon, micro mobilitat, participació ciutadana, ètica i privacitat...

Puigneró

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reivindicat les ciutats verdes i connectades en la inauguració de la desena edició del Smart City.

Puigneró ha defensat la necessitat que les ciutats del futur es relacionin amb la lluita contra el canvi climàtic, utilitzin la tecnologia de manera "correcta", alineada amb els principis de la humanitat, i siguin més democràtiques i transparents.

Ha apostat també pel fet que les ciutats intel·ligents siguin capaces de crear ocupació, perquè les millors polítiques socials que pot implementar un govern, als seus ulls, són les que generen llocs de treball.

Congrés de mobilitat

En aquesta edició 2021, a més, se celebrarà el primer Tomorrow Mobility World Congress un esdeveniment que, de manera paral·lela debatrà el futur de la mobilitat urbana i les modalitats de transport que definiran les ciutats.

Aquesta nova proposta buscarà convertir-se en un aparador de les noves modalitats de transport urbà que canviaran en poc temps la forma en la qual els ciutadans es mouran pels seus carrers. El TMWC comptarà amb una àrea de demostracions en la qual descobrir els sistemes de propulsió més sostenibles, vehicles autònoms o l'aplicació de la Intel·ligència Artificial en la mobilitat.

Entre els projectes que es mostraran en l'edició pilot destaquen:

  • Deliverbot: de la britànica Delivers.ai, un vehicle autònom pensat per a realitzar lliuraments a domicili en un radi màxim d'una milla pensat per al comerç de proximitat.
  • Microllançadora de Auve tech: un vehicle autònom de petites dimensions desenvolupat per a rutes altament personalitzades.
  • Dashbike: un dispositiu equipat amb cambres i un radar dissenyat per a millorar la seguretat dels ciclistes.

En el marc del congrés es duran a terme dues trobades entre empreses emergents i inversors, amb més de 20 companyies participants com Vilanova, Smartmonkey.io, Smart Point City, Nemi, Elonroad, Bia Power, Living Map, Homyhub o Nivel.no, entre altres. Així mateix, el TMWC reunirà un centenar d'empreses i entitats com el Banc Mundial, les Nacions Unides, Microsoft o el Port de Barcelona i 75 ponents internacionals.