AIDA – נוסחה פשוטה לכתיבה שיווקיות

ניתן להשתמש בנוסחה זאת בכתיבת פוסטים, מאמרים וכן בשליחת הודעות SMS ללקוחות. נוסחה זו לקוחה מתוך קורס בעל שם בינלאומי בתחום השיווק הדיגיטלי.

תשומת לב (Attention)

כותרת איכותית ומעניינת אמורה לספק זווית מסקרנת על המוצר או השירות שאתם מספקים. כותרת צריכה לתת חשק להמשיך לקרוא את הטקסט. כמובן שאם הכותרת לא תהיה מספיק טובה, יפחתו הסיכויים שהלקוח הפוטנציאלי ימשיך לקרוא את הטקסט. כמובן שבשליחת הודעות SMS אין כותרת, ובמקרה זה הכוונה היא למשפט הראשון שמהווה סוג של כותרת.

עניין (INTEREST)

ברגע שמשכתם את תשומת לב הקורא, זה הזמן לעניין אותו! העיקרון הוא אותו עיקרון. אם לא משכתם אותו בפסקה הראשונה, תאבדו אותו. אז הדרך היא למשוך אותו באמצעות מידע יוצא דופן, לא אינטואיטיבי ורענן, וכאן יש מקום נוסף ליצירתיות.

תשוקה (DESIRE)

לגרום לקוראים באמת לרצות את מה שאתם מציעים, זאת באמצעות שלושה עקרונות בסיסיים:

  • להציג את היתרונות של המוצר
  • להסביר איך המוצר יפתור את הבעיות, ישפר או במקרים מסוימים ישנה לקוראים את החיים
  • להראות את “התוצאות”

תוצאות מוכרות, אולי יותר טוב מכל דבר אחר. את התוצאות ניתן להראות באמצעות המלצות, תמונות או סרטוני וידאו שמראים איך הלכה למעשה המוצר השיג את מטרתו עבור לקוחות שכבר רכשו אותו. דוגמא לתמונה שמייצגת תוצאות שכולנו מכירים היא תמונת “לפני/אחרי”, שמטרתה להראות הצלחתה של דיאטה מסוימת. וכן, גם בשליחת SMS והודעות SMS ניתן להציג בקצרה את התוצאות של המוצר עבור אלו שרכשו אותו.

הוכחה החברתית

הוכחה חברתית מהווה גם היא סוג של תוצאה. הוכחה חברתית היא למעשה אקט חברתי שמלמד על כך שמוצר או שירות מוצלחים, באמצעות כך שרבים רוכשים אותו או מבצעים בו שימוש. לדוגמה, התור הארוך במקומות בדוכנים למכירת מזון (כמו “הסביח של עובד” בגבעתיים) מלמדים את הסובבים שלמקום יש קונים רבים, אז אולי מדובר במקום ששווה לאכול בו. כמו כן, ידוענים או מובילי דעה שמשתמשים במוצר מסוים ומפרסמים אותו ברשתות החברתיות או לחלופין המון שמחכה לשעת פתיחת החנויות כדי לקנות מוצר מהווים גם הם הוכחה חברתית. כל נותן מוצר או שירות יכול לחשוב – מהי ההוכחה החברתית לכך שהמוצר שאני מספק הוא טוב? אם אין הוכחה חברתית, ניתן לחשב כיצד מייצרים אחת כזו.

  • פעולה (ACTION) – הזמן לסגור את הדיל ולסתום את הגולל

קריאה לפעולה היא בעצם מענה לשאלה, מה אתם רוצים שהקוראים יעשו? ילחצו על הקישור? ירכשו את המוצר או השירות? ישתפו את הפוסט? יכתבו לכם בפרטי? בשליחת SMS באמצעות תוכנה לשליחת SMS הקריאה לפעולה היא בדרך כלל כניסה ללינק רכישה או להתקשר לטלפון לצורך ביצוע הרכישה.